© Visible 2020
Built with Indexhibit

 

El Proper Menjar és una resposta a la crisi climàtica, constructiva i urgent, per provocar canvis en la manera com mengem. Un espai d’experimentació, debat i assaig de pràctiques pioneres per a un entorn real.

Explorar els marges i donar veu a propostes innovadores. Assumir el paper capdavanter, de resistència i de canvi, basat en la complicitat i el treball en xarxa. Projectar una visió contemporània i fonamentada en el coneixement. Defugir la cultura de l’espectacle i la banalitat. Educar per al futur. Generar economia, desenvolupar un projecte de país amb idees pròpies. Capgirar dinàmiques passives de la societat i la política per millorar la realitat.

Proposar una cultura del menjar alineada amb la sostenibilitat ambiental i econòmica, la responsabilitat social, la sobirania alimentària i la salut. Fer xarxa amb productors, restauradors, cuiners, consumidors, indústria, mercats, entorn educatiu, científic i tecnològic. Defensar que no hi pot haver una altra cultura del menjar sense canviar les estructures de la societat. Utilitzar la cultura com a factor de desequilibri.

Què farem:
Jornades de reflexió i debat que visibilitzi els objectius.
Escola d’estiu per formar alumnes i docents, i expandir les nostres idees.
Exposicions per visualitzar el patrimoni, articular un relat i fer propostes innovadores.
Residències, per col·laborar amb centres de recerca i universitats.
Publicació, per generar continguts.
Educació, accions per connectar amb escoles i instituts.
Arxiu i documentació, posar a l’abast de tothom el coneixement.

Vídeo a Vimeo